Teatrul Nottara organizează în fiecare zi de luni tururi ghidate, în cadrul cărora poate fi vizitată expoziția multimedia „Origini/Repere – o călătorie în istoria Teatrului Nottara”, un proiect inedit în spațiul teatral românesc, al cărui scop este să facă mai bine cunoscută istoria clădirii de pe Bulevardul Magheru și povestea acestui teatru. De asemenea, în cadrul tururilor ghidate, participanții vor vizita și o parte din culisele teatrului și vor putea descoperi astfel mecanisme și mistere din spatele scenei.
Născută din dorința de a personaliza și valorifica zonele de foaier, precum și de a face cunoscută publicului povestea unuia dintre cele mai importante teatre din capitală, folosind elemente de arhivă, expoziția, realizată de arhitectul Dan Ionescu, documentează perioada 1942-1983 și punctează etapele importante de dezvoltare și de evoluție ale acestei instituții. Este o călătorie în timp, prin care vă propunem să ne întoarcem la contextul socio-istoric al epocii în care s-a născut ideea construirii acestei clădiri, la planurile pentru care era destinată inițial și la felul cum s-a transformat de-a lungul unei epoci complicate și sub mai multe regimuri politice.
Veți putea descoperi ce stă în spatele misterului pe care-l vedeți în fiecare seară pe scenă și veți face o călătorie în timp, începând cu anul 1942, când România, intrată în cel de-Al Doilea Război Mondial, se afla sub altă zodie. Imagini din Bucureștiul acelei perioade, interviuri prețioase din arhiva TVR, cu mari personalități precum Horia Lovinescu sau George Vraca, afișe vechi, caiete program pe care le veți putea „răsfoi” pe tablete, toate fac parte dintr-o experiență cu totul specială pe care o veți trăi în clădirea de pe Bulevardul Magheru, nr. 20.
Pentru organizarea tururilor, este necesară alcătuirea unor grupuri de minim 5 și maxim 15 participanți. Pentru grupurile organizate de elevi, intrarea este liberă.
Dragi spectatori,
Ne-ați întrebat adesea despre posibilitatea de a cumpăra carduri cadou la spectacolele teatrului, pe care să le oferiți cadou cuiva drag. Ne bucurăm să vă anunțăm că, acum, acest lucru este posibil.
Cel care primește cardul cadou va putea să aleagă ce spectacol vrea să vadă și când, spre deosebire de varianta în care îi oferiți direct două bilete la un spectacol anume. Poate că l-a mai văzut, poate că nu îi permite fix atunci programul…
Găsiți mai jos detalii despre cum funcționează cardurile cadou de la Teatrul Nottara.
Regulament de utilizare a Cardurilor Cadou de la Teatrul Nottara
Pentru orice întrebări suplimentare sau clarificări, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail voucher@nottara.ro.
Reguli aplicabile în cazul anulării spectacolului
Din respect pentru actori și ceilalți spectatori, accesul în sală nu este permis după începerea spectacolului. Vă rugăm să vă asigurați că ajungeți cu suficient timp înainte de ora de început indicată pe bilet.
De asemenea, vă informăm că biletul își pierde valabilitatea odată ce spectacolul a început, iar contravaloarea acestuia nu poate fi restituită. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea acestei reguli, care contribuie la o experiență plăcută pentru toți cei prezenți.
Teatrul Nottara se află pe Bulevardul Magheru nr. 20, în centrul Bucureștiului, în apropiere de Piața Romană.
Teatrul Nottara este situat central, fiind ușor accesibil prin diverse mijloace de transport în comun:
Autobuze: 126, 168, 226, 368, 300, 381, 783
Troleibuze: 79, 86
Metrou: Stația Piața Romană (ieșirea Piața Amzei)
Teatrul Nottara nu dispune de parcare proprie. Există însă în apropiere mai multe locuri de parcare publice cu plată, care sunt gestionate de Primăria Municipiului București.
Da, în fața Teatrului Nottara există un suport pentru biciclete, unde vă puteți lăsa bicicleta în siguranță pe durata spectacolului. Vă încurajăm să optați pentru transportul alternativ și să vă bucurați de spectacolele noastre fără grija parcării!
Ca mai toate clădirile de pe Bulevardul Magheru, cea care găzduieşte Teatrul Nottara a fost construită cu peste şaizeci de ani în urmă. De aceea, nu este dotată cu uşi automate sau cu lift. Accesul la Sala George Constantin se face pe scări (34 de trepte în spirală). Structura imobilului face imposibilă instalarea unei rampe sau a unei instalaţii specializate, fapt acceptat şi de asociaţiile pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, care au solicitat accesul la sala de la subsol.
Sala Horia Lovinescu permite însă accesul oricui, întrucât scara nu are decât cinci trepte şi este dotată cu rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărora le recomandăm să nu cumpere bilete la balcon, unde accesul se face pe o scară de 23 de trepte, neadaptată pentru dizabilităţi locomotorii.
Biletele pot fi cumpărate online, direct de pe acest site sau de la partenerii noștri de ticketing, www.blt.ro și www.mystage.ro, precum și de la agenția teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00-20.00.
Conform politicii teatrului, biletele achiziționate nu pot fi returnate sau schimbate, cu excepția cazurilor în care un spectacol este anulat sau reprogramat.
Pentru a respecta drepturile de autor și pentru a nu deranja publicul sau actorii, fotografierea și filmarea sunt strict interzise în timpul spectacolelor fără acordul prealabil al instituției.
Pentru a păstra confortul și curățenia spațiului pentru toți spectatorii, nu este permis consumul de produse alimentare în sala de spectacol. În cazul în care vi se face sete, vă rugăm să aveți în vedere că băuturile carbogazoase fac zgomot atunci când sunt deschise, precum și sticlele din plastic dacă nu sunt manevrate cu grijă.