O radiografie a unei societăți marcate de jocuri de putere, de fățărnicie, trădări, ipocrizie. O societate în care din păcate ne regăsim și astăzi.
Scrisă în 1877, „Stâlpii societății” mi s-a părut mai actuală decât oricând, o afirmație care sunt convins că a fost valabilă în toate epocile și sub toate tipurile de orânduire de-a lungul timpului. Rar întâlnești un text care să atingă atât de profund și subtil aspecte universal valabile, care să vorbească aceeași limbă pentru oameni din țări, culturi și mentalități diferite. Poate mai puțin în atenția publicului decât „Hedda Gabler” sau Nora, celebrele drame ale lui Ibsen, „Stâlpii societății” merge, în același timp, pe introspecția psihologică, dramaturgul dovedindu-se un atent observator al naturii umane, dar și pe realizarea unei radiografii a societății, surprizându-i un soi de structură esențializată, o serie de puncte nodale reprezentative pentru dinamica unei comunități marcate de jocuri de putere, de fățărnicie, trădări, ipocrizie. Vedem cum nevoia firească de a avea repere, modele demne de urmat este întâmpinată de dorința celor puternici de a deveni și mai puternici, de a profita de bunăvoința și încrederea care i se arată. din Norvegia este recognoscibilă și în prezent, cu tot jocul dintre aparență și realitate, cu discursuri manipulatoare și tentative disperate de a conserva în ochii publicului o imagine impecabilă de familie. În adaptarea pe care am realizat-o, m-am axat pe povestea concentrată în jurul familiei afaceristului Karsten Bernick, păstrătorul unui secret ce i-ar putea ruina întreaga viață. Am încercat să evidențiez aspectele pe care le-am considerat cele mai relevante pentru această piesă: dincolo de nivelul socio-politic, de mentalități, de rolurile ocupate de femei și de bărbați în societate, piesa reamintește de importanța adevăratelor valori, cele care nu țin de imaginea publică sau de o falsă etică, în spatele căreia regăsești vidul moral. În esență, „Stâlpii societății” conține un mesaj luminos, despre capacitatea omului de a se salva, de a fi curajos, de a-și recunoaște greșelile și de a aprecia prietenia, iubirea, altruismul celor din jurul său, devenind, astfel, mai bun.
Dejan Jankovic
Data premierei: 19 octombrie 2022
Dragi spectatori,
Ne-ați întrebat adesea despre posibilitatea de a cumpăra carduri cadou la spectacolele teatrului, pe care să le oferiți cadou cuiva drag. Ne bucurăm să vă anunțăm că, acum, acest lucru este posibil.
Cel care primește cardul cadou va putea să aleagă ce spectacol vrea să vadă și când, spre deosebire de varianta în care îi oferiți direct două bilete la un spectacol anume. Poate că l-a mai văzut, poate că nu îi permite fix atunci programul…
Găsiți mai jos detalii despre cum funcționează cardurile cadou de la Teatrul Nottara.
Regulament de utilizare a Cardurilor Cadou de la Teatrul Nottara
Pentru orice întrebări suplimentare sau clarificări, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail voucher@nottara.ro.
Reguli aplicabile în cazul anulării spectacolului
Din respect pentru actori și ceilalți spectatori, accesul în sală nu este permis după începerea spectacolului. Vă rugăm să vă asigurați că ajungeți cu suficient timp înainte de ora de început indicată pe bilet.
De asemenea, vă informăm că biletul își pierde valabilitatea odată ce spectacolul a început, iar contravaloarea acestuia nu poate fi restituită. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea acestei reguli, care contribuie la o experiență plăcută pentru toți cei prezenți.
Teatrul Nottara se află pe Bulevardul Magheru nr. 20, în centrul Bucureștiului, în apropiere de Piața Romană.
Teatrul Nottara este situat central, fiind ușor accesibil prin diverse mijloace de transport în comun:
Autobuze: 126, 168, 226, 368, 300, 381, 783
Troleibuze: 79, 86
Metrou: Stația Piața Romană (ieșirea Piața Amzei)
Teatrul Nottara nu dispune de parcare proprie. Există însă în apropiere mai multe locuri de parcare publice cu plată, care sunt gestionate de Primăria Municipiului București.
Da, în fața Teatrului Nottara există un suport pentru biciclete, unde vă puteți lăsa bicicleta în siguranță pe durata spectacolului. Vă încurajăm să optați pentru transportul alternativ și să vă bucurați de spectacolele noastre fără grija parcării!
Ca mai toate clădirile de pe Bulevardul Magheru, cea care găzduieşte Teatrul Nottara a fost construită cu peste şaizeci de ani în urmă. De aceea, nu este dotată cu uşi automate sau cu lift. Accesul la Sala George Constantin se face pe scări (34 de trepte în spirală). Structura imobilului face imposibilă instalarea unei rampe sau a unei instalaţii specializate, fapt acceptat şi de asociaţiile pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, care au solicitat accesul la sala de la subsol.
Sala Horia Lovinescu permite însă accesul oricui, întrucât scara nu are decât cinci trepte şi este dotată cu rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărora le recomandăm să nu cumpere bilete la balcon, unde accesul se face pe o scară de 23 de trepte, neadaptată pentru dizabilităţi locomotorii.
Biletele pot fi cumpărate online, direct de pe acest site sau de la partenerii noștri de ticketing, www.blt.ro și www.mystage.ro, precum și de la agenția teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00-20.00.
Conform politicii teatrului, biletele achiziționate nu pot fi returnate sau schimbate, cu excepția cazurilor în care un spectacol este anulat sau reprogramat.
Pentru a respecta drepturile de autor și pentru a nu deranja publicul sau actorii, fotografierea și filmarea sunt strict interzise în timpul spectacolelor fără acordul prealabil al instituției.
Pentru a păstra confortul și curățenia spațiului pentru toți spectatorii, nu este permis consumul de produse alimentare în sala de spectacol. În cazul în care vi se face sete, vă rugăm să aveți în vedere că băuturile carbogazoase fac zgomot atunci când sunt deschise, precum și sticlele din plastic dacă nu sunt manevrate cu grijă.