O reintepretare boem-nostalgică a celei mai frumoase comedii romantice scrise de Shakespeare.
O poveste despre iubire și iluzie, cea mai frumoasă comedie romantică scrisă vreodată, „ A douăsprezecea noapte” e un joc de-a timpul, de-a spațiul și de-a identitățile. Printre quiproquo -uri, farse și travestiuri, piesa lui Shakespeare propune, în esență, o perspectivă ironică asupra amorului, această stare (in)explicabilă, născătoare în aceeași măsură de tristeți și „bucurii divine”.
Doi frați gemeni, Viola și Sebastian, sunt despărțiți de un naufragiu. Odată ajunsă în Iliria, Viola se travestește în băiat , își ia numele Cesario și începe să suspine după ducele Orsino, la rândul lui îndrăgostit de cruda contesă Olivia. Dar soar ta se joacă de-a v-ați ascunselea cu ei și… Olivia se îndrăgostește pe viață și pe moar te exact de Cesario, băiatul în pantalonii căruia se ascunde, de fapt , o fată. La rândul lui Malvolio, cel mai aspru pedepsit personaj din întreaga operă a lui Shakespeare, suspină și el, după frumoasa Olivia, în timp ce Sir Andrew, cu suita lui de bețivani simpatici, vă dă întâlnire pe teritoriul comediei absolute. Și între cele două lumi, legătura o face bufonul Feste.
Un superb joc al identităților, o poveste despre jocul ironic al lui Cupidon cu inimile muritorilor, în care genurile se topesc unul într-altul, „ A douăsprezecea noapte” este momentul în care la Teatrul Nottara aveți întâlnire cu… MAGIA IUBIRII.
Data premierei: 31 martie 2023
"A douăsprezecea noapte sau Noaptea magilor de la Nottara, un spectacol spumos, plin de haz, din care poți auzi și ce-a scris Shakespeare, nu doar ce a gândit regizorul."
"Cerasela Iosifescu interpretând-o pe Olivia, Alexandru Jitea în rolul lui Malvolio și Tudor Cucu Dumitrescu jucându-l pe Feste au fost la înălțime."
"Distribuția aleasă este corectă, echipa este sudată, se simte o poftă de joc ce ridică nivelul spectacolului și se disipează o energie pozitivă și molipsește publicul. "
Dragi spectatori,
Ne-ați întrebat adesea despre posibilitatea de a cumpăra carduri cadou la spectacolele teatrului, pe care să le oferiți cadou cuiva drag. Ne bucurăm să vă anunțăm că, acum, acest lucru este posibil.
Cel care primește cardul cadou va putea să aleagă ce spectacol vrea să vadă și când, spre deosebire de varianta în care îi oferiți direct două bilete la un spectacol anume. Poate că l-a mai văzut, poate că nu îi permite fix atunci programul…
Găsiți mai jos detalii despre cum funcționează cardurile cadou de la Teatrul Nottara.
Regulament de utilizare a Cardurilor Cadou de la Teatrul Nottara
Pentru orice întrebări suplimentare sau clarificări, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail voucher@nottara.ro.
Reguli aplicabile în cazul anulării spectacolului
Din respect pentru actori și ceilalți spectatori, accesul în sală nu este permis după începerea spectacolului. Vă rugăm să vă asigurați că ajungeți cu suficient timp înainte de ora de început indicată pe bilet.
De asemenea, vă informăm că biletul își pierde valabilitatea odată ce spectacolul a început, iar contravaloarea acestuia nu poate fi restituită. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru respectarea acestei reguli, care contribuie la o experiență plăcută pentru toți cei prezenți.
Teatrul Nottara se află pe Bulevardul Magheru nr. 20, în centrul Bucureștiului, în apropiere de Piața Romană.
Teatrul Nottara este situat central, fiind ușor accesibil prin diverse mijloace de transport în comun:
Autobuze: 126, 168, 226, 368, 300, 381, 783
Troleibuze: 79, 86
Metrou: Stația Piața Romană (ieșirea Piața Amzei)
Teatrul Nottara nu dispune de parcare proprie. Există însă în apropiere mai multe locuri de parcare publice cu plată, care sunt gestionate de Primăria Municipiului București.
Da, în fața Teatrului Nottara există un suport pentru biciclete, unde vă puteți lăsa bicicleta în siguranță pe durata spectacolului. Vă încurajăm să optați pentru transportul alternativ și să vă bucurați de spectacolele noastre fără grija parcării!
Ca mai toate clădirile de pe Bulevardul Magheru, cea care găzduieşte Teatrul Nottara a fost construită cu peste şaizeci de ani în urmă. De aceea, nu este dotată cu uşi automate sau cu lift. Accesul la Sala George Constantin se face pe scări (34 de trepte în spirală). Structura imobilului face imposibilă instalarea unei rampe sau a unei instalaţii specializate, fapt acceptat şi de asociaţiile pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, care au solicitat accesul la sala de la subsol.
Sala Horia Lovinescu permite însă accesul oricui, întrucât scara nu are decât cinci trepte şi este dotată cu rampă pentru persoanele cu mobilitate redusă, cărora le recomandăm să nu cumpere bilete la balcon, unde accesul se face pe o scară de 23 de trepte, neadaptată pentru dizabilităţi locomotorii.
Biletele pot fi cumpărate online, direct de pe acest site sau de la partenerii noștri de ticketing, www.blt.ro și www.mystage.ro, precum și de la agenția teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10.00-20.00.
Conform politicii teatrului, biletele achiziționate nu pot fi returnate sau schimbate, cu excepția cazurilor în care un spectacol este anulat sau reprogramat.
Pentru a respecta drepturile de autor și pentru a nu deranja publicul sau actorii, fotografierea și filmarea sunt strict interzise în timpul spectacolelor fără acordul prealabil al instituției.
Pentru a păstra confortul și curățenia spațiului pentru toți spectatorii, nu este permis consumul de produse alimentare în sala de spectacol. În cazul în care vi se face sete, vă rugăm să aveți în vedere că băuturile carbogazoase fac zgomot atunci când sunt deschise, precum și sticlele din plastic dacă nu sunt manevrate cu grijă.
CITEȘTE INTEGRALNicolae Prelipceanu | „Trei seri, trei moduri de a face teatru” | viataraomaneasca.eu
CITEȘTE INTEGRALDaniel Cristea-Enache | „Unora le place clasic” | LiterNet.ro
CITEȘTE INTEGRALAlina Maer | „Noaptea Magilor” | scenesicuvinte.ro